При ежедневно натоварване на канализационната система от миене на чинии, къпане, различни препарати, косми, както и други по вид отпадъци и т.н. се получава натрупване на налепи по тръбите. И както сами предполагате при липса на профилактика, се стига до запушване на каналите.

Редовната профилактика на канализационната система е от огромно значение за нейното безпроблемно функциониране, като хората често пренебрегват това и се получават запушвания. Ние от „КаналиБг“ сме на среща с нашия професионален опит по отпушването на канали, за да отстраним проблема.

Ето и няколко от начините за поддържане на канализационната система в изправност:

Методите, които ще Ви предложим за отпушване и поддръжка на тръбите Ви са много популярни и могат да бъдат изпълнени с подръчни материали, които много често присъстват в нашия дом:

Почистване с кипяща вода и сода

Преди да пристъпите към изливането на кипяща вода и изсипването на сода, трябва да отстраните виждащите се частици отпадъци в сифона. След това почистете с кипяща вода по следния начин. Кипнете един литър вода и го изсипете в канала. Изчакайте 15 минути, след което използвайте с ръчна помпа за отпушване на канал. Изсипете в канала една чаша сода и след това кипяща вода – съотношението между содата и кипящата вода трябва да бъде 1:3.

Содата образува в тръбите на канализацията алкална среда, което улеснява отделянето на отпадъците, които водата ще отмие. Още една полза от изсипването на сода в тръбите  е дезинфекцирането им.

Почистване със сода и оцет

Използвайте реакцията, която настъпва при смесването на сода и оцет, които са основа и киселина. Содата и оцетът трябва да са в равни количества – например по половин чаена чаша. Първо изсипете в канала содата, а след нея оцета. Между тях ще започне химична реакция, съпроводена с образуването на пяна, затова веднага след изсипването на оцета запушете канала с тапа. Оставете сместа да действа около два часа, след което махнете тапата и изсипете кипяща вода – достатъчно е да е един литър.

Почистване със сода и сол

Съотношението на содата и солта трябва да е 1:1, например по половин чаша. Изсипете ги в канала, след което залейте с кипяща вода. Оставете сместа да действа от 8 до 10 часа.

Периодично поддържане на тръбите

За периодично поддържане на чистотата на вътрешността на тръбите на канализацията е достатъчно да изсипвате кипяща вода в канала. Тя разтваря мазнините и сапуна.

Можете и да си направите домашен препарат за профилактично поддържане на чистотата на тръбите. В плътно затварящ се съд, например голям буркан, смесете чаша сол, чаша сода и четвърт чаша винен камък (тартарова киселина). Периодично изсипвайте в канала от сместа и след това изливайте кипяща вода. След няколко минути можете да пуснете и студена вода, за да отмиете отделените налепи.

Сами разбирате, че тези методи не винаги работят, но затова нашият професионален екип от „КаналиБг“ е винаги на среща, за извърши качествено ревизиране на вашия канализационен и какъвто и да е ВИК проблем.

Разбира се, ако всички тези средства не действат, трябва да потърсите професионални услуги по ВИК и канализация за машинно отпушване на канали.

Изберете „КаналиБг“, защото ние гарантираме качество, надеждност, отзивчивост, коректно и бързина на едно място.

Защото „КаналиБг“ наистина са на разположение 24/7 в рамките на София и околността.

Call Now Button