Какви са стъпките за инсталиране на водопровод и канализацията и имате ли нужда от помощта на специалисти в областта

ВиК инсталация и подмяна

Когато трябва да надстроите водопроводните тела в дома си, просто се обадете на „КаналиБг“. Нашият екип от квалифицирани и висококвалифицирани водопроводчици винаги е готов за всички ваши водопроводни инсталационни нужди! Запознати сме и с най-добрите практики за подмяна на водопровод за всички основни марки на жилищно водопроводно оборудване. Независимо дали става въпрос за нова тоалетна инсталация или нов омекотител за вода, нашите експерти могат да се справят с всичко.

ВиК инсталацията и надстройките са специалитетите на “КаналиБг“. Нашите квалифицирани специалисти по водопровод ефективно ще инсталират или заменят новото ви оборудване и ще го конфигурират да работи безупречно със съществуващите ви водопроводни и канализационни системи. Нашите експерти дори ще оценят текущите ви водопроводни нужди и ще направят препоръки за подмяна на водопроводна инсталация или нова инсталация за закрепване. Горди сме да осигурим бърза и точна работа, извършена правилно от първия път. Винаги пристигаме навреме и правим всичко възможно да сведем до минимум прекъсването на нормалното ви ежедневие.

Обадете ни се днес на +359 878 796 129 или поискайте оценка и планирайте вашите бързи, ефективни водопроводни инсталации и услуги за подмяна!

Има много пътеводители и онлайн форуми, които твърдят, че предлагат универсални съвети за обикновения собственик на жилище за направа на водопроводна инсталация и за инсталиране на всякакви конкретни водопроводни тела, уреди или дори тръби. Но трябва да се отбележи, че всяка система за водопровод в дома е различна и може да се сблъскате с предизвикателства, докато се опитвате сами да инсталирате система, която може да доведе до някои скъпи ремонти. Препоръчваме да изберете експерти за всяка голяма или незначителна водопроводна инсталация. Стъпките на инсталиране могат да бъдат трудни и ние подробно описахме някои от предизвикателствата в следващите редове.

Избор на нова тръба или приспособление – Първо, вашият техник трябва да работи с вас, за да избере водопроводната инсталация, която искате или имате нужда във вашия дом. Частта обаче трябва да е съвместима със съществуващата ви водопроводна система или в противен случай ще е необходимо известно ремоделиране.

Изключване на водата – Вашият техник знае всички много конфигурации и места за спирателни клапани в дома. Задължително е да прекъснете водоснабдяването преди да започнете работа или да изключите водата само на точка на влизане, тъй като понякога има вградени спирателни клапани на мястото на тела и уреди. Имайте предвид, че собствениците на жилища могат случайно да сбъркат други клапани като фитинги за седловини за спирачен клапан.

Проверка на местните кодове – Водопроводчикът трябва да се увери, че планираната инсталация отговаря на всички локални кодове. В някои случаи се изисква да изпратите писмено плана си на вашата община за одобрение, преди да започне работата.

Премахване на предишното приспособление – Сега това е работа, която ще изисква доста тежко повдигане и някои сериозни инструменти. Подмяната на водопровода  в тоалетната например никога не е лесно и изисква специални инструменти и материали за отстраняване на големи болтове и восъчни уплътнения.

Запечатване на приспособлението – Разрязването на тръбите и запечатването им на място включва закупуване и използване на нужните уреди за това. Професионалистът също се нуждае от базови познания и достъп до професионални уплътнители, за да предотврати течове.

Инспекция – И накрая, техник е най-подходящ за проверка на приспособлението за течове и гарантиране, че приспособлението, тръбата или уредът продължава да работи според нуждите и че не се очакват течове в близко бъдеще.

Обадете се на „КаналиБг“ и оставете нашите експерти да се грижат за новата ви помпа, за свързването на водопровода с новите ви уреди, изхвърляне на боклук след къртене и много други.

Жилищна водопроводна инсталация и подмяна

Ето някои от услугите, които включва жилищната водопроводна инсталация.

Монтаж на кран за кухня

Ако забележите, че някой от крановете ви непрекъснато капе или изглежда вече не работи ефективно, това може да е причина за по-висока сметка за вода. Не позволявайте повреден кран да бърка в портфейла ви всеки месец! Новата инсталация на кран за кухня ще ви помогне да премахнете течовете, да предотвратите бъдещи щети от водопровод и да върнете парите обратно в джоба си. Можем да ви помогнем да инсталирате или надстроите вашия кухненски кран за нула време.

Водопроводна инсталация в баня

Не чакайте да актуализирате остарели или по-стари тела за баня! Новият кран за баня и ремонт на водопроводна инсталация ще повишат стойността на вашата собственост, комфорта в дома и енергийната ефективност. Освен това може да помогне за предотвратяване на потенциални щети от течове, наводнения или други водопроводни проблеми.

Инсталиране на бойлер

Ако мразите да чакате горещ душ или дори не може да изглежда, че водата е достатъчно гореща, за да миете ефективно чиниите си, може да е време да помислите за нова инсталация на бойлер. Когато надстроите до по-нов модел, получавате подобрена ефективност и по-ниски експлоатационни разходи – да не говорим за много по-добър достъп до гореща вода!

Инсталиране на омекотител за вода

Петната с твърда вода могат да бъдат досадни и натрупването на мащаби може да попречи на водния поток и да повреди вашите тръби, кранове и приспособления във времето. С инсталирането на омекотител за вода от Mr. Rooter Plumbing можете да поставите главоболие с твърда вода зад себе си.

Монтаж на вентилационна система

Правилното обезвъздушаване на вашите уреди за горене е от решаващо значение за безопасността на вашия дом и семейство. Монтажът на водопроводни вентилатори от  професионален техник ще гарантира безопасно и ефективно директно проветряване на открито за вашата печка, вентилатори за отработени газове, отоплителни устройства, нагреватели за топла вода и други.

Обърнете се към специалистите от КаналиБг ООД за изграждане на ВиК инсталация – водопроводна и канализационна. Ние разполагаме с модерно оборудване и използваме качествени материали. Това ви гарантира и крайното качество на инсталацията. Тя ще ви служи безпроблемно дълго време, а с поддържане и профилактика от нашите специалисти ще допринесете за елиминиране на рискове от запушване.

Цялостният процес на изграждането включва в себе си долупосочените дейности:

Къртене и демонтиране

Ако трябва да се сменят елементи на стара ВиК инсталация, се налага къртене и демонтиране на старите елементи.

Изнасяне на отпадъците от къртенето

Предлагаме и изнасяне на отпадъците, които се образуват вследствие на къртенето.

Изграждане на нова ВиК инсталация

При изграждането на нова инсталация цените се определят от диаметъра на тръбите и разстоянията между точките.

Изграждане на изводи за ВиК и канали за свързване на уреди

В тези дейности се включват изграждането на изводите за вода и канал, както и каналите за свързване на бойлера, на пералнята, на съдомиялната.

Смяна на каменингови тръби с тръби от PVC или полипропилен

При смяната на стари тръби с нови от PVC или полипропилен цените зависят от дължината на участъците.

Дейности в банята и тоалетната

В тези помещения основните дейности от изграждането на ВиК инсталацията включват:

– инсталиране на водомер;

– инсталиране на спирателен кран след водомера;

– инсталиране на мивки – цените се определят според вида на мивката (мивка-ботуш, шкаф-мивка и др.);

– инсталиране на мелачка за мивка;

– инсталиране на смесители – стоящи или за вграждане;

– инсталиране на вана;

– инсталиране на хидромасажна вана;

– инсталиране на душ корито;

– инсталиране на душ кабина;

– инсталиране на хидромасажен панел – стенен или ъглов;

– инсталиране на тоалетна чиния;

– инсталиране на тоалетно казанче;

– инсталиране на моноблок;

– инсталиране на биде;

– инсталиране на бойлер.

Разбира се, ще изготвим офертата за дейностите според необходимостта във вашето жилище, офис, административна сграда и т.н.

Нашият екип е на разположение по всяко време на деня в района на град София.

Call Now Button