Тоалетната е един от най-използваните предмети в дома и има вероятност тя да се нуждае от подмяна във времето – или заради износване, или заради нужда от промяна в декора. А понякога просто има нужда от ремонт, за да продължи да Ви служи добре.

Не винаги обаче трябва да променяте цялата тоалетна – винаги можете да сменяте части от тоалетната на етапи. Това може да е, за да спестите разходи или може да сте попаднали на частичен проблем. Ако това е така, може този проблем да е свързан с казанчето на тоалетната.

И така, „КаналиБг“ е тук, за да обясни целия процес, свързан с подмяната и монтирането на ново казанче за тоалетна. Ще обсъдим какво е казанче, какво прави и защо може да се наложи да го замените във времето.

Какво е тоалетно казанче?

Казанчето е горната част на тоалетната ви. Ако си представяте тоалетната си във формата на буква „L“, казанчето е горната, вертикална част на това „L“.

Казанчето, понякога наричано резервоар, държи водата, необходима за измиване на тоалетната, след като е била използвана. Повечето модерни тоалетни в наши дни имат казанче директно монтирано върху тоалетната чиния – това се нарича тоалетна с близо съединение.

Как работи казанчето за тоалетна?

Тоалетните казанчета се пълнят, като водата влиза в казанчето чрез захранваща тръба. Водоснабдяването на системата се контролира от клапан. Този клапан от своя страна се управлява от пластмасов поплавък.

Поплавъкът следи количеството вода вътре в казанчето за тоалетна и ще отвори или затвори клапана, когато е необходимо да се напълни казанчето и да се поддържа водата на необходимото ниво. След като тоалетната се измие, поплавъкът ще разпознае, че няма вода в казанчето, ще отвори клапана и ще позволи на водата да влезе. Един от проблемите, които може да имате е да се наложи смяна на поплавък на тоалетно казанче.

Защо трябва да заменя тоалетна казанче?

Бихте заменили казанче само по две причини: стил или при проблем с него. Казанчето може да развие проблеми по редица причини, от мащабни проблеми до липсата на поддръжка.

Ако забележите някои проблеми с тоалетната си, като тоалетната ви продължава да работи – водата постоянно тече – или няма достатъчно налягане, може да имате проблем с казанчето на тоалетната. Същото може да се каже и за теч, ако казанчето ви продължава да се пълни с вода.

Тоалетното казанче работи, като дърпа вода от резервоар и я изпраща в тоалетната чиния всеки път, когато я измивате. Когато казанчето спре да работи, то или неговите клапани и механизми може да са напукани или повредени. В такива случаи може да трябва да се извърши ремонт на тоалетното казанче или ще трябва да бъде премахнато и заменено, за да може тоалетната ви да работи правилно отново.

3 ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ТОАЛЕТНАТА НЕ СЕ ИЗМИВА

Прочетете, за да разберете нашите три основни причини, поради които тоалетната ви няма да се измие и какво можете да направите, за да я поправите.

Преди да извършите някаква работа

Уверете се, че изолирате водоснабдяването на тоалетната си, без да изключвате цялата си мрежа, което е лесно да се направи, ако имате монтиран изолационен клапан за високо налягане.

За да изключите клапана, просто завъртете винта на клапана на четвърт завой с водач на винт с плоска глава, за да изолирате тоалетната си. Не забравяйте отново да включите клапана, след като работата приключи.

Нивата на водата са твърде ниски в казанчето за тоалетна

Знаете ли, че когато измивате тоалетната си, всъщност изпускате вода от казанчето в тоалетната чиния? Това увеличение на водата в комбинация със сифона е това, което създава налягането, необходимо за измиване на тоалетната. Ето защо изливането на кофа с вода в тоалетната чиния помага за измиването.

Когато в казанчето няма достатъчно вода, вероятно ще получите слаб флъш или тоалетната ви изобщо няма да може да се измие. Често установяваме, че недостатъчното ниво на вода е един от най-големите допринасящи фактори за блокиране, тъй като има недостатъчен обем вода за изчистването на отпадъците.

За да поправите това, уверете се, че нивото на водата в казанчето е около един инч под тръбата за преливане на резервоара. Ако не е, ще трябва ръчно да регулирате клапана за пълнене, за да промените нивото на водата.

Използването на регулиращия винт на сферичния клапан ще промени височината на поплавъчния прът и топката. Завъртането на този винт обратно на часовниковата стрелка ще увеличи нивото на водата.

Клапанът е повреден

Подходящо нареченият клапан може да се намери в долната част на тоалетната и да се отворят „клапи“, за да се освободи вода от казанчето при измиване на тоалетната.

В тоалетните в традиционен стил това може да е гумено и прикрепено към метална верига, докато в сифонните тоалетни това е кръгло парче пластмаса, разположено в самия сифон.

Ако клапанът е повреден, той няма да позволи на тоалетната да задържа вода в казанчето, като не позволява на казанчето да освободи обема вода, необходим за генериране на измиването.

Когато това се случи, най-доброто нещо е да замените повреден клапан, тъй като те са евтини и лесни за замяна. Не забравяйте да вземете стария си клапан със себе си при местния доставчик на водопроводни материали, така че да сте сигурни, че получавате клапан с подходящ размер за вашата тоалетна.

Тоалетната е блокирана

Ако забележите, че тоалетната ви има слаба струя при измиване и нивата на водата в тоалетната чиния са по-високи от обикновено, може да имате запушване.

Това може да бъде причинено от редица причини, включително пускане на твърде много тоалетна хартия наведнъж и измиване на неподходящи предмети като санитарни продукти, бебешки кърпички или пелени, които допринасят за блокиране на тоалетната.

Най-лесният и евтин начин за справяне с блокирането е използването на бутало. В повечето случаи това ще свърши работа. Основният проблем при използването на бутало обаче е, че той може да натисне блокирането ви допълнително нагоре по тръбата.

Има още редица причини, които могат да повредят тоалетното казанче. За да сте сигурни, че проблемът ще бъде локализиран на време и ще бъде отстранен, свържете се с екипа на „КаналиБг“. Нашите специалисти имат дългогодишен опит и ще Ви дадат най-добрите съвети и решения на проблемите.

Тоалетните казанчета също търпят проблеми. Независимо дали те са вградени или не,ние предлагаме тяхната профилактика или подмяна в най-кратки срокове.

Разчитайте на нашия опит и компетентност.

Работим 24/7 в денонощието в рамките на София и околността.

Call Now Button