Кога трябва да се обадите спешно на фирма за аварийни ВиК услуги

Не винаги е ясно кога трябва да се обадите на спешен водопроводчик. Когато водата тече от тавана ви или сте до колене в нея, е доста очевидно, че сте в извънредна ситуация. Друг път бихте могли да имате водопроводна ситуация, но може да не изглежда като спешен случай, докато не стане твърде късно. Винаги е по-добре да сте подготвени, когато сте в извънредна ситуация. Разберете кога трябва да се обадите на фирма за ВиК услуги.

Какво е фирма за експресни ВиК услуги?

Подобно на името, фирмата, която извършва спешни ВиК услуги, разполага със специалисти, оборудвани да ви помогнат в спешна ситуация. Водата може бързо и драстично да повреди дома, така че е важно да се обадите на такава фирма възможно най-скоро, когато сте в спешна ситуация.

Кога да се обадите на фирма за експресни ВиК услуги?

Да знаете кога трябва да се обадите на фирма за ВиК услуги означава, че трябва да знаете как изглежда спешен случай. ВиК аварийна ситуация може най-добре да се определи като ситуация, при която намирате щети от вода с неопределен източник. Не е необходимо да сте под вода, за да отговаряте на условията за спешни случаи. При какви случаи е нужна СПЕШНА реакция?

1. Наводнение

Течаща вода със или без непосредствен източник определено е водопроводна спешна ситуация. Наводнението може да се случи по редица причини. Обикновено това е резултат от спукана тръба, запушена мивка или тоалетна или подобен проблем. Най-големият проблем, с който ще се сблъскате, е щетите, които могат да бъдат нанесени на вашия дом по време на наводнението. Това, че няма професионалист, който да реши проблема, ще доведе до повече щети от водата на вашия дом и потенциал той отново да се наводни. Ако домът ви се наводнява, свържете се с фирма, която не само ще спре наводнението, но и ще гарантира, че няма да се повтори.

2. Тръби за спукване или изтичане

Една от често срещаните причини за наводняване на къщи е спукване или изтичане на тръба. Независимо дали причинява наводнение или не, спуканата тръба е работа за специалист водопроводчик. Преди да се обадите, незабавно изключете водата в дома си чрез главния спирателен клапан. Това ще помогне за намаляване на щетите от вода на вашия дом. Ако водата навлиза в гипсокартон или подови настилки, това може да причини необратими щети, така че е важно да действате бързо и да се обадите на специалисти. Те ще могат да намерят дефектните тръби, да ги поправят или заменят и да проверят останалата част от водопроводите за всякакви други проблеми или повреди. Ако Ви е необходим добър ВиК майстор в София, ние от „КаналиБг“, ще ви осигурим такъв и проблемите ще бъдат решени.

3. Замразени тръби

Когато ударят под температурата на замръзване, водата вътре в тръбите от външната страна на домовете ни замръзва. Докато водата се превърне в лед, тръбата може да се спука в резултат на разширяването. Замразените тръби могат да накарат водата да спре да тече вътре в домовете ни, което означава, че не можете да измиете тоалетната си, да вземете душ или дори да изпиете чаша вода. Ако тръбите ви са замразени, важно е да се обадите на спешен водопроводчик и да не се опитвате сами да размразите тръбите. Това може да доведе до по-нататъшни щети на вашите тръби и дома, така че винаги е най-добре да се обадите на професионалистите.

4. Преливаща тоалетна

Запушена тоалетна е едно. Преливащата тоалетна е спешна ситуация. За да сте сигурни, че се грижите за тази потенциално объркана ситуация възможно най-скоро, ще трябва да се обадите на фирма за ВиК услуги по домовете. Причината за преливащата ви тоалетна може да бъде нещо просто или може да бъде по-значими проблеми с водопроводите. Докато чакате да пристигне водопроводчикът ви, не забравяйте да изключите водата в тоалетната.

5. Канализация

Ако забележите неприятна миризма на водата си, когато включите кран, това е причина за безпокойство. Миризмата на канализация означава, че вероятно има нещо нередно с вашата помпа, септична система или друга водопровод. Ако канализацията ви се архивира, е само въпрос на време, преди излишната вода да намери път във вашия дом. Ако това се случи, няма да можете да използвате тоалетната, мивките или душовете си, докато канализационната линия не бъде фиксирана. Не се опитвайте сами да го поправите, тъй като това може да бъде много опасно за вашето здраве.

6. Запушен дренаж

Отводненията се използват ежедневно и в резултат на това често се запушват от мазнини и хранителни отпадъци. Въпреки че запушеният дренаж може да не изглежда голяма работа, той може да се превърне в спешен случай, ако не бъде адресиран. Ако мивката ви не източва водата, това е знак, че имате нужда от професионална помощ и аварийни ВиК услуги.

7. Проблеми с нагревателя на гореща вода

Ако забележите теч в нагревателя за гореща вода, може да имате спешен случай. Течът идва от вашия бойлер. Ако откриете, че течът идва от вашия бойлер, незабавно изключете линията на студената вода (обикновено има голям клапан над или отстрани на нагревателя ви). След това изключете водата в дома си и изключете самия нагревател.

Най-големият проблем с изтичащия бойлер е, че няма начин да се съдържа толкова много вода. В допълнение към потенциалното наводнение, счупен нагревател за гореща вода означава, че ще можете да вземате само студени душове и да миете чиниите си в студена вода. Авариен специалист ще може да оправи устройството ви и отново да тече горещата вода.

Важно е да сте подготвени

Нормално е да изпадате в паника при спешни случаи. Ето защо подготовката ще ви помогне да предприемете действия и да сведете до минимум щетите в дома си. Препоръчваме ви да имате информация за контакт на фирма, готова за работа, така че не е нужно да търсите такава, докато едновременно се справяте с наводнение.

Превенцията винаги е първата стъпка в защитата на вашия дом. Сега, когато знаете за различните водопроводни аварийни ситуации, които биха могли да се случат във вашия дом, трябва да сте подготвени за тях.

Ние от „КаналиБг“ предлагаме сигурност и ефективност на работа. Може да разчитате на нас. На разположение сме денонощно в района на град София. Свържете се с нас при спешни водопроводни случаи: +359 878 796 129.

Call Now Button